Tradiční stavebnice Merkur

Legendární česká stavebnice pro malé i větší kutily, která se vyrábí v Polici nad Metují již od roku 1925.  A ještě i dnes stále existuje nepřeberné množství variant a doplňků, které dokáže v dětech objevit a rozvíjet  jemnou zručnost, dospělým kutilům umožní zase sestavit silniční i kolejová vozidla, jeřáby, ale také nejrůznější funkční modely, či roboticky ovládané prototypy.





Stavebnice se skládá z jednoduchých provrtaných profilů různých tvarů, které se vzájemně spojují šroubováním. Díky tomu lze sestavovat nekonečné množství konstrukcí od nejjednodušších až po důmyslná zařízení.

Stavenice se prodává v různých velikostech a postupným dokupováním ji lze rozšiřovat. Nemusíte tedy hned kupovat pro Vašeho potomka tu nejsložitější verzi. Pro začátek stačí koupit základní sadu a až podle jeho nadání a pozvolného zdokonalování dovedností postupně dokupovat další...





...lze ji libovolně rozšiřovat postupně o součástky jako jsou pásy, ozubená kola a převody, nebo dokonce i elektronické součásti, např. elektromotor. Stavebnice Merkur byla úspěšně použita k sestavování prototypů ve výzkumu. Zajímavostí je, že z ní byl sestaven funkční zapisovač, plotter pojmenovaný ALFI, ovládaný osmibitovým počítačem nebo posloužila při objevu kontaktních čoček. Sestavit si můžete například i roboticky ovládanou ruku a podobně...



Stavebnice Merkur představuje jednoduchý způsob, jak rozvíjet manuální zručnost a technickou představivost již od nejútlejšího věku. Nejeden z dnes úspěšných inženýrů začínal se stavebnicí Merkur!